Veronika Jacková je žena, která svým příběhem inspiruje. V kavárně Veronika Cook and Baker na pražské Hanspaulce peče každý den koláče a moučníky, na které se sjíždějí lidé z celé Prahy. A jako by to samo o sobě nebylo dost, zvládá se s úsměvem starat o osm dětí, které jsou její největší radostí i motivací.
Její vášeň k pečení sahá až do dětství na slovensko-maďarském pohraničí. Po letech v rodné zemi se s rodinou rozhodla vyzkoušet život v Irsku, kde nasbírala nejen cenné zkušenosti, ale také inspiraci pro své jedinečné recepty. V nabídce kavárny tak najdete nejen české klasiky jako štrúdly, drobenkové koláče či bábovky, ale také anglosaské dezerty, jako je Irish Guinness Cake, mrkvový koláč nebo oblíbené anglické scones. Na své si přijdou i milovníci brunche – vyhlášené jsou její vafle, lívance či french toasty s kávovým karamelem nebo horkými malinami.
Veronika svou práci miluje a do každého kousku pečiva vkládá kus svého srdce. Ať už jde o oblíbené rohlíčky plněné mákem, ořechy nebo malinami, které vznikly podle nápadu její nejstarší dcery, nebo o domácí sirupy, které sama vyrábí z čerstvých surovin. Denně upeče mezi čtyřiceti a padesáti velkými moučníky, které z velké části sama připravuje, protože dbá na kvalitu a autenticitu každého receptu.
Kavárna Veronika Cook and Baker je víc než jen místem, kde se můžete dobře najíst. Je to prostor, kde se snoubí poctivá práce, vřelá atmosféra a vášeň pro dobré jídlo. Stačí jeden kousek jejího koláče a okamžitě pochopíte, proč je Veronika Jacková srdcem tohoto podniku.
Každý kousek pečiva nebo dezertu, který u nás ochutnáte, nese příběh Veroniky Jackové a její vášně pro pečení. Naše kavárny jsou prostorem, kde se potkává poctivá práce, vřelá atmosféra a láska k dobrému jídlu. Každá pobočka má svou jedinečnou atmosféru, ale spojuje je jedno – nezapomenutelná chuť a vůně, která vás vrátí do dětství.
Sledujte nás!